Pozdravljeni!

S 1.1.2020 se začne uporabljati **znižana davčna stopnja, 5% DDV**. Uporabljala se bo za dobave, vključno s knjižnično izposojo knjig, časopisov in periodičnih publikacij na fizičnih nosilcih ali dobavljenih elektronsko ali oboje (vključno z brošurami, letaki in podobnim gradivom, otroškimi slikanicami, knjigami za risanje ali pobarvankami, glasbenimi deli, tiskanimi ali v rokopisu, zemljevidi in hidrografskimi ali podobnimi kartami).

Z namenom, da se uporabniki na spremembo pripravite, vam pošiljamo kratka navodila za ureditev nastavitev v Dynamics NAV – Navision / Dynamics 365 BC – Business Central. Vse nastavitve lahko opravite sami. Če želite, da omenjene nastavitve naredimo mi za vas, nam to prosim sporočite na podpora@b-s.si.

V primeru, da boste v letu 2020 uporabljali posebno ureditev skladiščenja na odpoklic (nov 9.a člen ZDDV - 1.,2.člen ZDDV-1K) in boste s tem vezani na obveznost poročanja za skladiščenje na odpoklic v rekapitulacijskih poročilih, nas o tem obvestite. Več si lahko preberete na povezavi.

BS Team

 

Avtor

Tina Zgaga

Senior consultant