Iz svojih ekip naredite zmagovalce. Microsoft Teams vam nudi prostor in orodja, kjer podajate in razvijate ideje, ustvarjate rešitve, sprejemate odločitve in realizirate naloge.

Uspešna zgodba vpeljave orodja Microsoft Teams pri BS stranki Instrumentation Technologies

Visokotehnološko podjetje Instrumentation Technologies iz Solkana pri Novi Gorici je globalni vodja na področju razvoja in prodaje instrumentacije za pospeševalnike delcev. Glavne konkurenčne prednosti podjetja so visoko usposobljeno osebje, inovativen poslovni model, ki ustvarja sinergije med znanostjo in industrijo ter pristnimi in trajnostnimi odnosi s strankami.

Poslovni izziv

Instrumentation Technologies je predhodno uporabljalo za delo z dokumenti sistem Microsoft SharePoint in lastni server, za interno komunikacijo pa Skype for Business in Outlook.

Tekom uporabe so se srečevali s številnimi izzivi, kot so vzdrževanje strežniške infrastrukture, otožen dostop do dokumentov, sledljivosti, podvajanje dokumentov in komunikacije ter razparcelirana komunikacija preko večjega števila kanalov, kar je nesprejemljivo za kvaliteten potek dela in produktivni output. Pogrešali so predvsem eno centralizirano orodje, ki bi nudilo celovito paleto rešitev za komunikacijo, upravljanje in skupno sodelovanje na dokumentih.

Microsoft Teams

enter image description here

Microsoft Teams nudi prostor in orodja, kjer podajate in razvijate ideje, ustvarjate rešitve, sprejemate odločitve in realizirate naloge. Na enem mestu klepetate, srečujete, pridobivate informacije, delite vsebine, sprejema odločitve in delate s poslovnimi aplikacijami.

Z implementacijo MS rešitve Teams so bile zagotovljene številne prednosti:

  • Učinkovita komunikacija (Sodobne komunikacijske poti, s katerimi povezuje uporabnike v tesno povezane, hitro odzivne skupine, in to na prijazen in enostaven način).
  • Prave informacije v trenutku odločitve (V Teamsih so vam na primer takoj na voljo dokumenti na katerih sodelujete istočasno, poslovna poročila iz Power BI, podatki iz poslovnega informacijskega sistema Dynamics 365, informacije o strankah iz Dynamics CRM ter skupni dokumenti s portala SharePoint).
  • Vse naloge na enem mestu (Enostaven pregled nad svojimi nalogami iz Plannerja, zapiskov v OneNote ter zadolžitev, ki ste jih dobili prek digitalnih delovnih tokov na SharePointu).

Sodelovanje s Business Solutions

Podjetje Business Solutions vam z dobrimi praksami pomaga, da rešitev Teams čim bolje izkoristite za izboljšanje sodelovanja in povečanje učinkovitosti vaših zaposlenih, delovnih skupin in projektnih ekip.

Z natančno analizo podjetja Instrumentation Technologies, njihovega načina delovanja in komunikacije, je podjetje Business Solutions predlagalo najbolj optimalno strukturo tako teamov kot kanalov. Sledila je natančno planiranje generiranja ekip z vsemi potrebnimi zahtevami kot so kanali, zavihki z dostopi do točno določnih map, SharePoint strani, plannerjev,… Implementacija, ki je sledila je tako potekala gladko ravno zaradi jasno zastavljenih ciljev. Po končanih vseh predhodnih točkah je sledilo uvajanje uporabnikov, katerim je ekipa BS-ja predstavila določena navodila in smernice za uspešno uporabo programa Teams.

Izzivi na poti

Med implementacijo se je pojavilo ključno vprašanje. Kako lahko vključimo Instrumentation Technologies stranke v Teamse, tako, da bomo imeli kontrolo nad dokumenti in njihovo uporabo? Našli smo enostavno rešitev, tako, da ima ekipa vse dokumente na enem mestu, torej se ne podvajajo, zunanji partnerji pa imajo dostop samo, do točno določenih dokumentov. Varnost nad dokumenti in podatkov je tako pokrit, vendar še vedno dovolj dostopen v kolikor podjetje to želi.

Izjava direktorja podjetja Instrumentation Technologies

"Z uvedbo Microsoft Teams smo v podjetju pridobili učinkovito orodje za komunikacijo, upravljanje z dokumenti in digitalizacijo poslovnih procesov. Tako smo postavili eno orodje oziroma vhodno/izhodno točko za celovito obdelavo in s tem zmanjšali dolge maile in njihove vsebine, ki pri daljši komunikaciji ni imela ne repa ne glave. Pri dokumentih pa smo se izognili težavi z redosledom nad dokumenti in pravimi verzijami, ki so potovale po svetu preko email kanala. S podjetjem Business Solutions sodelujemo že mnogo let, saj jih ne smatramo samo za IT partnerja, ampak za del ekipe, ki deluje enako odgovorno in skrbno, kot da so del našega podjetja." Elvis Janežič

Link do strani produkta

Avtor

Tina Zgaga

Senior consultant