V zatemjeni sobi je za zaprtimi vrati sedel podjetnik. Že na daleč se je videlo, da ne spi dovolj. Deset praznih skodelic kave na mizi, razmršeni lasje, neobrita brada ter podočnjaki temnejši od črne luknje.

Za moment je že mislil, da je bitko končno dobil, ampak ne bi mogel biti bolj v zmoti. Bitka se je šele začela. Spet se mu je zgodilo, da ga je med odpisovanjem na emaile strank ter naročanjem novih materialov ujela jutranja zora.


♫ blip ♫

“Imate (1) novo email sporočilo” se je nenadoma pojavilo na njegovem ekranu.


Opaziti je bilo moč kako se mu je prikradla bolečina in obup v oči. Začel se je nov delovni dan in spet bosta žena in otroka jezna, ker je noč prebil v pisarni.

Ni se pa zavedal, da se bo zelo kmalu ta "neizbežba" situacija obrnila na bolje. Rešitev se je klicala ERP.

ERP?

Pozor, četudi si del malega ali srednje velikega podjetja, naj te naslednje vrstice ne prestrašijo. ERP "Enterprise Resource Planning" izgleda zakomplicirano, vendar ni tako.

Torej kaj je ERP?

Enterprise Resource Planning je tehnologija, ki povezuje med seboj različne podjetniške procese – kot naprimer odnose s strankami, spremljanje zalog, upravljanje s kadri, nabava, razvoj in računovodstvo – tako da se lahko vsi odzovejo ob pravem času ter s pravimi informacijami.

V začetku, je bila zasnovan za velike korporacije (in v tistih časih je tudi dobil ime), vendar je danes veliko IT podjetij, ki so ga dodelali tudi za mala in srednje velika podjetja.

Razmišljaš o implementaciji?

Če se v tem momentu odpraviš raziskovati ERP za potrebe vašega podjetja, ti garantiram, da boš obupal. Obstaja navidezno nešteto ERP definicij, funkcionalnosti ter prodajalcev. Največja zagata pa bo vsekakor fleksibilnost ERP sistema.

Čeprav veliko podjetij ponuja osnovne gradnike ERP sistemov – kot so finance in naročanje – pravo dodano vrednost doprinesejo podjetja, ki so vam sposobna ponuditi rešitve pisane na kožo vašim potrebam.

Potrebno se je osredotočiti na zadnje.

Lokalni ERP, oblačni ERP ali hibrid?

V kolikor se odločiš za lokalni ERP sistem, bo ta nameščen na strežnike tvojega podjetja in bo zanj skrbel vaš IT mojster. Lahko izbereš tudi oblačni ERP sistem, ki bo nameščen na strežnike ponudnika storitev in zanj ne boš imel dodatnega dela, ali pa se odločiš za hibrid, ki je kombinacija obeh (določeni deli so nameščeni lokalno, ostalo je v oblaku).

Največkrat je lokalno nameščeni ERP sistem dražji od ostalih dveh in je limitiran z znanjem IT sekcije podjetja (razen če se nudi podpora na daljavo s strani razvijalca opreme).

Mogoče imamo to kar iščeš

V Business Solutions d.o.o. smo razvili številne dodatke po meri vezane na Microsoft Dynamics NAV. Pokrivajo številne poslovne niše in podpirajo največja slovenska podjetja.

Imamo 18 let izkušenj, 300+ implementacij, 60+ zaposlenih, 200+ certifikatov ter smo Microsoft Golden Partner.

Če obstaja problem, mi imamo rešitev.

Za več informacij klikni na Dynamics NAV