DOKUMENTNI SISTEMI 

Pri poslovanju se dnevno srečujemo z velikim številom dokumentov, ki se razpršeno nahajajo na različnih lokacijah v podjetju. Nadzor nad tokom dokumentacije in ustrezno hranjenje predstavlja za podjetja v današnjem času velik izziv. Pogosto zaposleni porabijo preveč časa za iskanje dokumentov ali pa jih v poplavi različne dokumentacije sploh ne morejo najti. S takšnim nenadzorovanim načinom razpršenosti dokumentacije je težko obvladovati dokumentacijski tok v podjetju, poleg tega pa so podjetja izpostavljena nepooblaščenim vpogledom v dokumentacijo.

Rešitve za upravljanje dokumentov omogočajo elektronski zajem dokumentov, obvladovanje delovnih tokov z upravljanjem celotne dokumentacije v podjetju. Zagotavljajo hitrejši pretok dokumentov v podjetju, znižujejo stroške ravnanja z dokumenti, omogočajo pa tudi učinkovit dostop do dokumentov in informacij v trenutku, ko jih potrebujemo.

Elektronski dokumentacijski sistem je namenjen upravljanju, poleg tega pa mora zagotavljati tudi visoko stopnjo varnosti in zanesljivosti. Varnost in zaščito dokumentov v elektronskem dokumentacijskem lahko zagotavljamo s sistemom avtentikacije ter avtorizacije uporabnikov ter pravicami dostopa do posameznih dokumentov. Prednost elektronskega dokumentacijskega  pred klasičnim je v učinkovitejšem nadzoru nad uporabo dokumentov, časovno in krajevno neodvisnostjo dostopa do dokumentov ter njihovim varnim hranjenjem.

Prednosti uvedbe dokumentn​ega sistema so:

  • boljši nadzor in sledljivost nad poslovno dokumentacijo
  • lažja dostopnost do dokumentov
  • nižji stroški upravljanja poslovne dokumentacije
  • učinkovitejši procesi in hitrejša odzivnost
  • večja varnost in zanesljivost
  • boljša koordinacija in organizacija
     

Microsoft SharePoint kot dokumentni sistem

V podjetju Business Solutions d.o.o. ponujamo sodoben dokumentacijski sistem, ki omogoča enostavno in učinkovito vodenje vhodnih in izhodnih dokumentov. Sistem omogoča zajem dokumentov, razpoznavo vsebine dokumentov (OCR), hranjenje dokumentov v različnih formatih in vpogled ter verzioniranje dokumentov. Sistem temelji na Microsoft SharePoint tehnologiji in je ustrezno integriran z vsemi potrebnimi poslovnimi procesi v informacijskem sistemu Microsoft Dynamics NAV. Podprti so številni tokovi dokumentov, različni poteki dela (workflow), večnivojska likvidacija dokumentov in napredno iskanje po vsebini dokumentov.

M icrosoft  SharePoint je zmogljiva rešitev za upravljanje dokumentov in sodelovanje, ki omogoča zaposlenim in partnerjem lažje in povezano delo.

V Business Solutions d.o.o. smo razvili rešitve, ki omogočajo online povezavo med Microsoft  Sharepoint, Microsoft  Dynamics NAV in Microsoft  Dynamics CRM ter tako ustvarjajo celovit ekosistem za upravljanje z dokumenti za sodoben in zmogljiv način.

DOKUMENTNI SISTEMI

Vaši zaposleni lahko s tehnologijo SharePoint ustvarijo spletna mesta za sodelovanje, preko katerih dajejo informacije v skupno rabo, upravljajo dokumente od začetka do konca in objavljajo poročila, ki vsem pomagajo sprejeti boljše odločitve.

SharePoint tako zaposlenim omogoča enostavno shranjevanje, sinhronizacijo in delitev svojih pomembnih vsebin, dokumentov. SharePoint je nova, poenostavljena uporabniška izkušnja, ki vam pomaga racionalizirati skupne naloge v podjetju in ustvarjanje spletnih mest za ohranitev skupin v sinhronizaciji.

Razvijalci lahko gradijo sodobne aplikacije in oblikovalci lahko gradijo zanimive spletne strani.  
SharePoint 2013 definira sodelovanje in upravljanje dokumentov ter predstavlja nov način sodelovanja v podjetju.

Prednosti dela z Microsoft SharePoint so:

  • delitev podatkov, dokumentov, idej med zaposlenimi,
  • organiziranje (sledenje projektov, povezava med člani ekip, shranjevanje in sinhronizacija dokumentov),
  • odkrivanje povezav na različnih področjih in preteklih izkušnjah zaposlenih,
  • upravljanje s stroški , zmanjševanje tveganj in upravljanje časa.
DOKUMENTACIJSKI SISTEMI
Ponujamo sodoben dokumentacijski sistem, ki omogoča enostavno in učinkovito upravljanje s tiskano in elektronsko dokumentacijo. Sistem omogoča zajem dokumentov in razpoznavo vsebine dokumentov (OCR) ter podpira elektronsko podpisovanje.
Preberi več
Dokumentacijski sistemi (DMS)