PODATKOVNI STREŽNIKI

SQL Server 2012 je Microsoftov odgovor na nezadržno rast podatkov in naprav, ki uporabnikom omogoča izredno hiter dostop do še podrobnejšega pregleda nad poslovanjem, pri tem pa podpira tako tradicionalne podatkovne centre kot tudi javne in zasebne oblake.

SQL Server 2012 prinaša obsežen nabor novih zmožnosti za poslovno kritična opravila, poslovno poročanje in hibridna IT-okolja, ki zajemajo tradicionalne podatkovne centre in javni ter zasebni oblak. Poleg tega prinaša pomembne izboljšave na področju poslovnega poročanja, razširljivosti in IT - učinkovitosti ter integracije, ki sega od podatkovnega centra do računalniškega oblaka.

Novosti so pri licenciranju, kjer imamo sedaj naslednje verzije:

  • Standard,
  • Enterprise in
  • Business Intelligence.

Prav tako je še vedno na voljo brezplačna različica SQL Server Express.

V novi verzijah je možno imeti v zrcaljenju (ang. mirroring) do 4 strežnike. Prav tako je omogočeno branje podatkov tudi iz sekundarnih (ang. secondary) strežnikov, kar je bilo pri prejšnjih različicah mogoče le preko posnetka (ang. snapshot). Lažje in hitrejše delo s podatki bodo omogočale številne novosti  v T-SQL jeziku, na primer enostavnejše pregledovanje podatkov po straneh (ang. paging). Na področju poslovne inteligence (ang. Business Intelligence) je nova verzija prinesla obsežen nabor novih možnosti za poslovno kritične procese in poslovno poročanje. Dodana so tudi nova orodja Power View in PowerPivot za interaktivno in vizualizirano delo s podatki na najrazličnejših napravah, tudi mobilnih z zasloni.

PODATKOVNA BAZA
Microsoft SQL Server 2012 je sodoben sistem za upravljanje relacijskih zbirk podatkov, ki uporabnikom omogoča izredno hiter dostop do še podrobnejšega pregleda nad poslovanjem, pri tem pa podpira tako tradicionalne podatkovne centre kot tudi javne in zasebne oblake.
Preberi več
Podatkovni strežniki