TELEFONIJA IN KOMUNIKACIJE

Microsoft Lync je novo ime za družino izdelkov za poenotene komunikacije, ki so bili do zdaj znani pod imeni Microsoft Communications Server, Microsoft Office Communications Online in Microsoft Office Communicator. Poleg strežniške rešitve Lync Server 2013 so vključeni še namizni odjemalec Lync, spletni odjemalec Lync Web App, ki temelji na Silverlightu in deluje tako na sistemih Windows kot Mac, in različica v računalniškem oblaku Lync Online.

Prednosti uporabe:

  • Vzpostavljanje stikov z osebami, ki niso zaposleni v organizaciji - Možnosti povezav med različnimi strežniki omogočajo uporabo prisotnosti in neposrednega sporočanja tudi z uporabniki storitve Microsoft Lync, ki so zunaj omrežja podjetja. Povezave z javnimi storitvami neposrednega sporočanja dodatno izboljšujejo vašo dosegljivost, saj vam omogočajo vzpostavitev povezav s številnimi javnimi storitvami za neposredno sporočanje, kot so MSN, Windows Live, Yahoo!, AOL in druge storitve.
  • Razširitev prisotnosti z osebnim zaznamkom, lokacijo in fotografijo -Informacije o prisotnosti zdaj vključuje osebni zaznamek, lokacijo in fotografijo uporabnika, izboljšane nastavitve zasebnosti pa vam hkrati zagotavljajo večji nadzor nad osebnimi podatki. Stanje prisotnosti lahko nastavite sami. Poleg tega lahko nastavite samodejno nastavitev prisotnosti glede na vaš koledar, stanje vpisa in druge lastnosti. Prilagodite lahko tudi ravni dostopa za določene stike in si tako z njimi izmenjate več ali manj informacij.
  • Preproste in zanesljive konference - Sodelujte z drugimi učinkoviteje. Lync 2013 omogoča skupno rabo namizja in posameznih programov, ogled PowerPointovih predstavitev in uporabo zmogljive skupne table, vključno s kopiranjem in lepljenjem slik in drugih vsebin. Načrtujte srečanja in se jim pridružite z enim samim klikom prek Outlooka ali opomnika o srečanju.
  • Učinkovito upravljanje konferenc - Če ste organizator konference, lahko udeležence preusmerite v čakalnico in jim nato dovolite pridružitev, da preprečite nerodne napake in težave z varnostjo, ki lahko nastanejo zaradi nepooblaščenega posredovanja povabila na srečanja. Organizatorji konferenc lahko po začetku konference prav tako izločijo udeležence ali izklopijo zvok posameznih udeležencev.
  • Ogled obstoječih pogovorov in pridruževanje obstoječim pogovorom - Na zavihku "Pogovori" je zgodovina pogovorov s stiki v storitvi Lync 2013. Shranite lahko neposredna sporočila in preprosto sledite svojim komunikacijam. Microsoft Lync  vzdržuje tudi zgodovino dohodnih in odhodnih telefonskih klicev, ki so navedeni skupaj s telefonskimi številkami za hiter dostop. Tako lahko znova začnete pogovor z izvirnim kontekstom, oba udeleženca pa si lahko ogledata zgodovino v oknu za pogovor. Če se prekine povezava s konferenco ali klicem, se lahko znova pridružite na zavihku "Pogovori", ne da bi morali znova poklicati telefonsko številko ali poiskati povabilo na pogovor.
TELEFONIJA IN KOMUNIKACIJA
Izkoristite najsodobnejše možnosti komuniciranja, Microsoft Lync je novo ime za družino izdelkov za poenotene komunikacije, ki so bili do zdaj znani pod imeni Microsoft Communications Server
Preberi več
Telefonija in komunikacije