Šest znakov, da je čas za menjavo ali nadgradnjo vašega ERP sistema

ERP
Business Central
Adnan Omerčević
Technologies Lead | Management Team

Pritiski na trgu bolj kot kdaj prej od podjetij zahtevajo vse več za vse manj. Podjetja v vseh panogah si tako nenehno prizadevajo za učinkovitejše poslovanje in to kljub omejenim sredstvom (čas, denar in ljudje), vse večji konkurenci in vse hitrejšemu razvoju trga in tehnologije.

Danes je uspešnost poslovanja vse bolj odvisna od učinkovitih in naprednih poslovnoinformacijskih rešitev, ki so v popolni harmoniji s poslovnimi procesi in zastavljenimi cilji. Vendar je nujno najti ravnovesje med nadgrajevanjem in rednim posodabljanjem programske opreme ter obvladovanjem stroškov in zmanjševanjem motenj v podjetju.

Kdaj je čas za menjavo ali nadgradnjo sistema ERP

Opozorilnih znakov, da je čas za menjavo vašega poslovnoinformacijskega sistema, je več, če se prepoznate v katerem od spodaj naštetih znakov, pa je zagotovo čas za resen premislek.

  1. Uporabljate stare poslovnoinformacijske rešitve, pri katerih niste več deležni novih funkcij in posodobitev, ki jih vaša konkurenca že izkorišča.
  2. Še vedno uporabljate več sistemov in izvajate procese iz različnih vozlišč, kar otežuje vsakodnevno delo in podaljšuje čas izvedbe posameznih operacij.
  3. Podatke v glavnem vnašate ročno, zato se ti velikokrat podvajajo.
  4. Analize in vpogledi v poslovne podatke so pomanjkljivi in nepregledni, zato ne morete sprejemati odločitev na podlagi poslovnih podatkov.
  5. Učinkovitost zaposlenih pada, delovni procesi so dolgi in neučinkoviti, vse to pa vpliva na padanje kakovosti celotnega poslovanja.
  6. Stroški vzdrževanja sistema in infrastrukture naraščajo.


Zakaj je pomembno, da posodobite svoj sistem ERP

Posodobitev sistema ERP izboljšuje splošno učinkovitost celotnega poslovanja. Z nadgradnjo, vzdrževanjem in nameščanjem vseh posodobitev boste zagotovili, da bo programska oprema delovala z optimalno zmogljivostjo, hkrati pa se boste izognili izgubljanju dragocenega delovnega časa zaradi zaustavitve sistema, vpeljave novih rešitev in seznanjanja zaposlenih z novim sistemom. S pomočjo nadgradnje boste lahko izboljšali delovanje celotnega sistema in vsakodnevne naloge opravljal bolje in učinkoviteje.

Z aktivnim vzdrževanjem sistema ERP boste imeli zagotovljen dostop do novih funkcionalnosti, ki temeljijo na novih in najboljših praksah v industriji. Z njihovo pomočjo boste lahko tako postali še efektivnejši pri svojih vsakodnevnih nalogah in delovnih procesih. Lahko se boste posvetili najpomembnejšemu poslovnemu opravilu – ustvarjanju dolgoročne rasti poslovanja.

Strojna oprema, zbirke podatkov, operacijski sistemi, strežniki in vsa IT-infrastruktura se nenehno razvijajo. Nadgradnje so potrebne za podporo najnovejše strežniške infrastrukture, operacijskih sistemov, strojne opreme in tehnologij baz podatkov, s čimer zagotovite, da je vaš sistem podprt in deluje z največjo zmogljivostjo. Zastareli sistemi, ki jih proizvajalec ne podpira in vzdržuje več, bodo sčasoma zaostali v tehnološki združljivosti in vas bodo stali veliko dražje kot sprotne nadgradnje.

 

"Zaradi zastarelosti sistema se lahko vaše podjetje začne spoprijemati z omejenimi zmogljivostmi, povezanimi s količino transakcij ali podatkov. Nadgradnja tehnologije je v nekaterih primerih morda edini način, s katerim lahko zagotovite, da kritične poslovne funkcije niso ogrožene."

 

Čeprav se na prvi pogled zdi, da so vzdrževanje in posodobitve na kratek rok velik časovni in finančni zalogaj, se na dolgi rok izkaže, da lahko s slednjimi prihranimo občutno količino časa in denarja ter svojemu podjetju zagotovimo konkurenčno prednost, ki jo v današnjem visoko kompetitivnem trgu še kako potrebuje. V praksi je to videti tako, da je pogosto potrebno slediti tako imenovani tehnološki stopnji razvoja svojih strank in partnerjev ter seveda tudi zakonodaji, saj ta večkrat določa smer prilagoditve poslovnih sistemov.

Za kakršen koli nasvet ali pomoč pri posodobitvi, menjavi ali nadgradnji sistema ERP so v našem podjetju na voljo strokovnjaki, ki imajo izkušnje iz različnih vrst industrij in poslovanja ter se vam tako popolnoma prilagodijo. Kontaktirate nas lahko preko spletnega obrazca ali e-pošte info@b-s.si.