Zakaj je pomembna nadgradnja sistema ERP in kako jo izvesti

ERP
Business Central
Adnan Omerčević
Technologies Lead | Management Team

S sistemom ERP lahko dosegate pomembno konkurenčno prednost, vendar samo, če redno nameščate posodobitve programske opreme in nove različice, ki izboljšajo funkcionalnost, zmogljivost in uporabnost vaše rešitve.

Te posodobitve vam poleg tega zagotavljajo tudi, da:

  • so vsi poslovni procesi vedno skladni z zakonodajo in vladnimi predpisi;
  • lahko nadalje avtomatizirate in racionalizirate poslovne procese;
  • pridobite pogled v najnovejše funkcionalnosti poslovne analitike. 


Nadgradnja sistema ERP predstavlja pomemben strateški vzvod za prehitevanje konkurence, saj standardizira procese in izboljšuje poslovanje vaše organizacije. Pri tem gre zato manj za IT-odločitev in bolj za pomembno strateško odločitev in poslovno preobrazbo.

Kako izvesti nadgradnjo

1. Odločitev o nadgradnji mora sprejeti vodstvo, ne IT-oddelek

Medtem ko je IT-oddelek najprimernejši za upravljanje in razvoj načrtov nadgradnje sistema ERP, mora odločitev o nadgradnji programske opreme sprejeti vodstvo podjetja.

Sistem ERP je ključni del IT-strategije podjetja, vendar je tudi eden najpomembnejših temeljev poslovanja. Zato je ključnega pomena razviti celostno strategijo upravljanja sistema ERP, ki bo jasno določila, kako pogosto se bosta posodabljali programska oprema in osnovna tehnologija, da bo celotna organizacija lahko načrtovala proračun za vzdrževanje sistema in tudi časovno planirala morebitne motnje zaradi vzdrževanja.

2. Nadgradnjo izvedite z zaupanja vrednim partnerjem

Kakšne so prednosti nadgradnje, kako jo prilagoditi vašim potrebam in željam, kje in kako začeti, so pomembna vprašanja, na katera vam lahko pomaga odgovoriti IT-podjetje, ki se ukvarja z implementacijo in vzdrževanjem sistema ERP, kot je podjetje Business Solutions.

Tako kot pri implementaciji je tudi pri vzdrževanju sistema ERP ključno, da izberete zaupanja vrednega partnerja, ki mu lahko v celoti prepustite izvedbo in vodenje vseh potrebnih nadgradenj, sami pa se osredotočite na to, kar je najpomembnejše – vodenje podjetja.

3. Nadgradnja sistema ERP je idealna priložnost za optimizacijo in osvežitev celotnega IT-okolja

Nadgradnja sistema ERP je lahko tudi odlična priložnost, da razmislite o tem, kakšni so vaši največji poslovni in operativni izzivi, kako jih rešujejo vaše obstoječe poslovnoinformacijske rešitve in kje so njihove največje pomenljivosti. Tako lahko posodobitev sistema ERP kombinirate z drugimi programskimi in poslovnimi rešitvami po meri, ki bodo osvežile vaše celotno IT poslovno okolje.

4. Izberite zanesljivo in varno rešitev ERP – Microsoft Business Central

Business Central je celovit sistem ERP, ki je izdelan na osnovi fleksibilne in preverjene arhitekture Microsoft Dynamics NAV (nekoč Navision). Microsoft je v sodelovanju s partnerji vložil precejšnja sredstva v razvoj Dynamics 365 Business Central z namenom, da bi v oblak prenesel celotno funkcionalnost Dynamics NAV in s tem ustvaril sodobno in integrirano aplikacijo ERP, ki je na voljo tako v oblaku kot na strežniku. Poleg tega nedavno objavljena časovnica za Business Central kaže, da se bo v bližnji prihodnosti produkt še naprej razvijal in izboljševal, tako tehnološko kot vsebinsko, tako ste lahko brez skrbi, da bo vaš sistem ERP zanesljiv, varen in vedno v koraku s časom.

Za kakršen koli nasvet ali pomoč pri posodobitvi, menjavi ali nadgradnji sistema ERP so v našem podjetju na voljo strokovnjaki, ki imajo izkušnje iz različnih vrst industrij in poslovanja ter se vam tako popolnoma prilagodijo. Kontaktirate nas lahko preko spletnega obrazca ali e-pošte info@b-s.si.