Zakaj izbrati hiperkonvergirano informacijsko infrastrukturo

Strežniška oprema
Gašper Gleščič
SYS Consultant | SYS Team

Visokozmogljiva infrastruktura izboljšuje zanesljivosti vašega sistema.

V podjetju Business Solutions se vsak dan srečujemo z izzivi novodobne optimizacije informacijskih sistemov in pri tem poudarjamo tudi pomembnost rešitev, ki so morda očem skrite, a omogočajo brezhibno delovanje celotnega podjetja.

Podjetja še vedno uporabljajo, recimo temu, tradicionalni sistem hrambe podatkov in sistem računalniških strežnikov, ki temeljijo na postavitvi ločenih shranjevalnih diskov (SAN) z omrežnimi povezavami in preostalo strojno periferijo. Vse to zavzema precej fizičnega prostora in povečuje porabo električne energije ter količino strojne opreme. Taka vrsta tehnologije je v temelju dražja za vzdrževanje ter primerna za organizacije z bolj togo strukturo in delovanjem. S tem ni nič narobe, a vendar so nove tehnologije cenovno in tehnološko primernejše in prilagodljivejše.

Bolj priljubljene rešitve, ki hkrati ustrezajo modernim standardom nadgradnje informacijskega sistema, temeljijo na hiperkonvergirani infrastrukturi (HCI). Ta visoko zmogljiva infrastruktura je naredila precejšen tehnološki korak in v razmeroma majhni kompaktni enoti združuje Wi-Fi, LTE, shranjevalne diske, lokalne gonilnike, procesorje, spomin in mnoge druge uporabne tehnologije. Takšna rešitev je za srednja in tudi večja podjetja ugodnejša, saj ponuja tehnologijo, ki je cenovno dostopna, več kot dovolj zmogljiva, ob širitvi poslovanja pa jo lahko preprosto nadgradimo.

Kot svetovalci za tehnološko napredne rešitve uporabljamo visoko zmogljive strežnike ThinkAgile MX podjetja Lenovo. Ti omogočajo uvedbo tehnologije Azure Stack HCI, ki jo lahko upravljamo prek oblačnih storitev ali pa storitve Windows Server 2019 »on premises«, ki izkorišča sisteme, kot sta S2D (Storage Space Direct) in Hyper-V. Zadnja je trenutno ugodnejša, saj ponuja, odvisno od strojnih zmogljivosti, neomejeno brezplačno število virtualnih enot sistema (Virtual Machines), pri čemer je potreben nakup licence Windows Server 2019 Datacenter za vsako enoto strežnika ThinkAgile MX.

Microsoft tehnologijo Azure Stack HCI predstavlja kot svojo primarno platformo za hiperkonvergirane infrastrukture. Windows Server sicer za ta namen vsebuje večinoma enake tehnologije, vendar zaradi daljših ciklov posodabljanja in morda nekaterih manjkajočih funkcionalnosti malenkost zaostaja. Kljub temu bodo številni uporabniki verjetno sprejeli te manjše pomanjkljivosti, saj je Windows Server 2019 cenovno ugodnejši. Novo različico Microsoft napoveduje v drugi polovici letošnjega leta.

Več o tem, kakšne vrste konfiguracij ponujajo serverji ThinkAgile MX, lahko preberete v našem letaku.

 

Prenesi letak

 

Pogovorite se o svojih IT-izzivih z enim od naših strokovnjakov. Z veseljem vam bodo pomagali oblikovati rešitev, ki ustreza vašemu poslovanju.