Brezplačna priložnost za mlade IT navdušence

Marko Kravos
Creative Consultant | Creative Team

Next Talent Hub je projekt, usmerjen v pridobivanje znanja in veščin mladih v obliki brezplačne petdnevne delavnice v organizaciji našega podjetja Business Solutions ter še enega visokotehnološkega podjetija Instrumentation Technologies prav tako iz Solkana.

Namen delavnice je spodbujati radovednost in zanimanje ter promovirati učenje z izkušnjo. Petdnevna delavnica bo potekala od 23. do 27. septembra v prostorih Xcentra v Novi Gorici. Namenjena je vsem starejšim od 20 let, ki si želijo pridobiti ključna znanja s področja informacijskih tehnologij in jih dopolniti s praktičnimi izkušnjami iz poslovnega sveta.

Ekipa mentorjev iz različnih področij, sestavljena iz strokovnjakov podejtij Business Solutions in Instrumentation Technologies, bo vodila izbrane kandidate od ideje do končnega izdelka. Udeleženci bodo tako imeli priložnost spoznati, kako poteka delo na realnem projektu in kako lahko svoje znanje prenesejo iz teorije v življenje.

Prijave na delavnico Next Talent Hub se zbirajo do 19. septembra na spletni strani www.talenthub.si, aktualne novice pa so objavljene na Facebook in Instagram strani.

Ekipa udeležencev, ki se bo izkazala za najboljše talente, se bo razveselila denarne nagrade v višini 1.500 evrov.

Nekatere izmed izjav Talentov 2019

"V desetih dneh smo iz nič izdelali končni izdelek, primeren za prodajo, kar se mi zdi precej neverjetno. Delavnice se mi zdijo odlična popotnica za naprej za vsakogar, tako zaradi delavnih izkušenj, kot zaradi poznanstev, pridobljenih na delavnicah." - Krpan Aljaž

"Res sem hvaležna, da sem lahko bila del tega projekta. Bila je res odlična priložnost za mlade, da se naučimo kaj novega, po drugi strani pa pokažemo kaj zmoremo. Delavnica je bila moderna in dobro zasnovana in upam, da bo se kdo sledil zgledu, ki ga je postavil BS." - Julija Černe

“Delavnica NTH mi je dala priložnost da spoznam kako poteka skupinsko delo v razvoju ter vidim kako lahko zgleda moj bodoči poklic. Poleg vsega pridobljenega znanja, je bilo zelo zabavno.” - Jakob Drusany

 

Na kratko o organizatorjih

V Business Solutions razvijamo in implementiramo orodja za izboljšave poslovnih in proizvodnih procesov. V ospredju delovanja našega podjetja je posluh za naročnika, kar se je v zadnjih 20 letih potrdilo z več kot 400 unikatnimi implementacijami poslovno informacijskih rešitev. Ponujamo novo raven vključevanja zaposlenih, kupcev in dobaviteljev prek pametnih digitalnih storitev, spletnih trgovin in portalov.

Visokotehnološko podjetje Instrumentation Technologies, s sedežem v Solkanu, je bilo ustanovljeno leta 1998. Merilni in krmilni inštrumenti, ki jih na podjetju tržijo pod blagovno znamko Libera, delujejo na vseh večjih pospeševalnikih osnovnih delcev na svetu. V zadnjih letih so znanstveniki na Instrumentation Technologies razširili dejavnost še na trg protonske terapije za zdravljenje raka, merilnih inštrumentov v vesolju ter industrijo.

Xcenter (Mestna občina Nova Gorica): center kreativnih praks, ki nastaja skozi združevanje kreativnosti, inovativnosti, podjetništva, umetnosti, izobraževanja in raziskovanja. Xcenter je eden izmed projektov Evropske prestolnice kulture 2025 in je del dolgoročne strategije novogoriške občine pri spodbujanju razvoja gospodarstva na Goriškem. Center spodbuja inovativnost v kulturno-kreativnih industrijah, eksperimentalno raziskovanje z naprednimi delavnicami, razvojnimi projekti in produktivno druženje.