Instrumentation Technologies

Podjetje Instrumentation Technologies z uporabo Microsoft Teams dosega precej višjo produktivnost

Instrumentation Technologies je slovensko visokotehnološko podjetje z več kot 20-letnimi izkušnjami, ki je danes med vodilnimi podjetji na svetu na področju merilnih instrumentov za diagnostiko pospeševalnih žarkov. Ekipa inženirjev že vrsto let zagotavlja integrirane rešitve za strojno in programsko opremo na obstoječih tehnološko najzahtevnejših in tudi novih vzhajajočih trgih. Njihovi najbolj znani dosežki so visokotehnološki produkti, kot sta Libera in Red Pitaya.

Izziv

Z rastjo so nastale nove potrebe

Od ustanovitve podjetja leta 1998 do začetka pospešene rasti leta 2003 so za informacijske rešitve na področju poslovanja, upravljanja zaposlenih in financ skrbeli sami. Z rastjo in razvojem so se njihove potrebe po učinkoviti informacijski infrastrukturi povečale in presegle njihove zmogljivosti. Odločili so se, da se v podjetju posvetijo razvoju svoje osnovne dejavnosti in za vse preostale procese poiščejo izkušene in zanesljive zunanje izvajalce. Iskali so sodobne in fleksibilne rešitve, ki jih je mogoče prilagoditi specifiki področja, v katerem delujejo, ter na enostaven način povezujejo poslovne procese, komunikacijo in dokumentni sistem.

Rešitev

Od interne informatike do izboljšanja komunikacije ter celovitega vodenja projektov

Podjetju Instrumentation Technologies smo kot skrbniki celotnega sistema informatike, nakupa, vzdrževanja, posodabljanja računalniške strojne in programske opreme zagotovili tudi prenos celotne informacijske infrastrukture za podporo poslovanju v oblaku. Poleg izvajanja sistemskih storitev, smo v nadaljevanju sodelovanja uvedli poslovni informacijski sistem Microsoft Dynamics 365 Business Central ter sistem za upravljanje odnosov s strankami Microsoft Dynamics 365 CRM in tako po meri oblikovali celovit proces upravljanja strank, ki je precej specifičen za panogo, v kateri podjetje deluje.

Ena ključnih rešitev, ki smo jo implementirali in je znatno pripomogla k boljšemu internemu sodelovanju in komunikaciji, je Microsoft Teams in orodje za dokumentni sistem SharePoint. Obe orodij sta komplementarni in omogočata popolnoma varno in oblačno delovanje, kjer koli se zaposleni nahajajo.

Potrebovali smo učinkovito orodje za hitro interno komunikacijo – za takojšne sporočanje in klepetanje. Skype je za takšne stvari preveč okoren, klic pa je preveč agresiven. Želeli smo zagotoviti širšo uporabo klepeta kot vmesne poti med e-pošto, klicem in opravili.

Elvis Janežič, Direktor

Rezultati

Poenotili smo interno komunikacijo

Z uvedbo storitve Microsoft Teams smo poenotili interno komunikacijo, ki je prej potekala prek različnih orodij, kot so Skype, e-pošta, WhatsApp in druga, ter posodobili dokumentni sistem, ki deluje kot integrirana rešitev znotraj enega programa z imenom Teams.

Orodje Teams uporabljajo tudi za sodelovanje z nekaterimi strankami. Sledenje komunikaciji in urejanje podatkov strank lahko opravijo na enem mestu z uporabo aplikacije Dynamics 365 CRM znotraj programa Teams, ki je sinhronizirana z že obstoječim sistemom Microsoft Dynamics 365 CRM.

V internem oddelku podjetja Instrumentation Technologies, imenovanem Solutions for Industries, ki se ukvarja s projektnim razvojem instrumentov v specifičnih industrijah, je orodje Microsoft Teams z aplikacijo Planner omogočilo boljši pregled nad kopico projektov, ki vsebujejo številne faze in postopke razvoja. S precej jasnejšim pregledom in sledenjem opravil in nalog preko sistema kartic ali seznama so člani oddelka pridobili preglednejši in hitrejši vpogled v stanje projekta.

Zaključek

Celovite rešitve so naložba za prihodnost

Vsako področje, organizacija ali industrija ima svoje specifike in načine dela, ki se lahko razlikujejo od vseh drugih. Celovitost in prilagodljivost rešitve je ključnega pomena pri rasti podjetja v prihodnje, saj z dobrimi temelji informacijskega sistema in rešitev omogočimo lažjo in hitrejšo nadgradnjo ter tako informacijski sistem rase skupaj z organizacijo in ne obratno. Instrumentation Technologies se dobro zaveda pomena urejenega in dobro podkovanega informacijskega sistema, zato redno sledi novostim in izboljšavam na področju programske opreme, ki jim omogočajo brezskrbno in celovito poslovanje.